Emerging Markets

Beleggers hebben zich het laatste decennium fel gericht op de Amerikaanse en Chinese aandelenbeurzen. Emerging markets zoals de Latijns-Amerikaanse markten presteerden ondermaats onder meer door dalende grondstoffenprijzen en politieke instabiliteit, maar ook door het patriottisme van de Amerikaanse belegger die enkel de binnenlandse markt heeft bekeken. Emerging markets zijn vandaag half zo duur geprijsd ten opzichte van de Amerikaanse met soms  PE-waarden onder de 10. Wil je je geld het volgende decennium laten renderen dan kijk je best eens verder dan je neus lang is.Een etf in emerging markets zoals de ishares MSCI Emerging Markets etf is een ideale tracker om zowel in Chinese  Zuid-Koreaanse, Indische als Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse aandelen te beleggen. Bijna de helft van het kapitaal wordt echter belegd in de Chinese markt waarvan Tencent Holdings en Alibaba met respectievelijk 5 en 4 procent het leeuwendeel van de portefeuille bedragen.

Je kan je evenzeer focussen op individuele aandelen uit emerging markets zoals de Peruviaanse bank Credicorp. Peru is een klein land, maar het is een van de meest belovende economieën in Zuid-Amerika. Met Banco de Credito de Peru heeft Credicorp de grootste bank in Peru in handen. Het biedt persoonlijke en commerciële leningen aan, maar doet ook aan microlenen zodat arme mensen ook de mogelijkheid hebben een eigen onderneming op te starten. De economie in Peru groeit zeer snel en Credicorp is een manier om in te spelen op deze emerging markt. Het aandeel is het afgelopen jaar met 12 procent gestegen. De afgelopen drie jaar verdubbelde het aandeel in waarde. Met slecht een pe van 13,7 staat het aandeel absoluut niet hoog gewaardeerd. Ideaal dus voor de langetermijnbelegger.Be the first to comment on "Emerging Markets"

Geef een reactie