Profiteren van een bloedbad

Sinds enige tijd zijn de grondstofprijzen van edelmetalen zoals goud, zilver en koper in vrije val. Dit leidde tot een uitverkoop in gerelateerde aandelen. Voor beleggers die niet op korte termijn speculeren, maar een langetermijnvisie hebben biedt dit kansen. Kaz Munerals PLC is een mijnbouwbedrijf dat het de laatste maanden hard te verduren heeft terwijl de resultaten sterk zijn. Het aandeel noteert op de Londen Stock Exchange.Het aandeel verloor bijna 60 procent van zijn waarde sinds begin juni in navolging van de daling van de koperprijs die afkalfde van een topkoers van 3,25 dollar drie maanden terug tot 2,65 dollar nu. Bovendien kondigde het bedrijf begin augustus aan een Russische mijn over te nemen. Beleggers reageerden niet positief. Kaz Munerals PLC publiceerde afgelopen donderdag nochtans zeer beloftevolle resultaten. De eerste zes maanden van 2018 klom de omzet met 31 procent en de winst met 57 procent. De schulden daalden met 400 miljoen dollar tot iets meer dan 2 miljard dollar. Het bedrijf kondigde bovendien aan dat het opnieuw een dividend zal uitkeren.

Het aandeel noteert aan een lage pe van slechts 6. Beleggers kunnen dan ook profiteren van bodemprijzen al wil dit niet zeggen dat er op korte termijn geen druk meer op het aandeel kan staan. Beleggers die vandaag het risico nemen zullen op langere termijn profiteren van het volledige herstel van het aandeel. De koperprijs staat al enige tijd onder druk door de handelsoorlog tussen de VS en China. Vroeg of laat gaat de prijs van koper terug omhoog. Analisten voorspellen immers binnen enkele jaren een tekort aan koper door het dalende aanbod en de stijgende vraag naar koper door het gebruik ervan in nieuwe technologieën zoals elektrische wagens. Bedrijven van kopermijnen zullen hier sterk van gaan profiteren en laat Kaz Munerals PLC een bedrijf zijn dat koper delft aan zeer lage kosten.


Be the first to comment on "Profiteren van een bloedbad"

Geef een reactie