Freeport-McMoRan Inc.

Aandelen kopen aan bodemprijzen lijkt gemakkelijk, maar dat is het zeker niet. Wanneer staat een aandeel laag gewaardeerd? Is de lage waardering een tijdelijk fenomeen of is het een voorbode van nog lagere koersen voor een bedrijf dat niets meer te bieden heeft? Veel beleggers hebben zich in het verleden meer dan eens verkeken op aandelen die aan een lage pe genoteerd stonden. Aandelen met een lage pe die onder druk staan mogen je echter niet afschrikken als er verwacht wordt dat dat bedrijf in de toekomst weer meer winst zal maken. Beleggen volgens het model van Warren Buffet is een aandeel laag kopen, het vervolgens in een schuif stoppen en wachten tot het opnieuw hoog noteert. Freeport-McMoran Inc lijkt een aandeel te zijn dat noteert aan soldenprijzen met een pe van slechts 7.Freeport-McMoran is een Amerikaans mijnbouwbedrijf dat zich vooral toelegt op het delven van koper en goud. De aandelen zakten sinds 2009 als een pudding in mekaar van 60 dollar naar minder dan 10 dollar. Sinds 2016 noteert het opnieuw boven de 10 dollar en kende het zelfs een mooie run tot iets boven 20 dollar bij de start van dit jaar. Vandaag noteert de koers echter opnieuw rond de 14 dollar, dichtbij het laagste punt van de afgelopen 52 weken. Beleggers mogen hopen op flink hogere koersen. Analisten verwachten weliswaar winsttaxaties voor 2019 die terugvallen tot de waarden van vorig jaar, maar vanaf 2020 voorspellen ze een gestage winstgroei voor het bedrijf met een gemiddelde winstgroei voor de vijf volgende jaren vanaf 2020 van 17,6 procent per jaar. Als we de analisten mogen geloven dan volgt de koers uiteindelijk deze trend en kunnen we het aandeel vandaag oppikken aan echte soldenprijzen.


Be the first to comment on "Freeport-McMoRan Inc."

Geef een reactie