Constellation Brands en marijuana

Constellation Brands is een producent van bieren, wijnen en sterke dranken. De bekendste merken zijn o.a. Corona bier en Svedka Vodka. Het bedrijf staat niet stil, want sinds enige tijd roert het zich ook in de cannabis business. Na het nemen van een belang van 191 miljoen dollar in de Canadese cannabisproducent Canopy Growth kocht het zich vorige maand verder in met een investering van 4 miljard dollar. Constellation Brands bezit ondertussen een belang van 38 procent in Canopy.De aandelenkoers zakte op het nieuws. Beleggers vinden de investering te duur, maar Constellation Brands is overtuigd van het groeipotentieel. De aandelen noteren nu aan de prijs van een jaar geleden. Een mooi instapmoment dus. Het bedrijf geeft aan dat naast bieren, wijnen en sterke dranken cannabisproductten de vierde pijler in het bedrijf zullen worden.  Op deze manier willen ze sterker kunnen groeien en vooral de boot niet missen. Met het kopen van een belang in Canopy Growth nemen ze een belang in een bedrijf dat vorig jaar een omzetgroei kende van 63 procent! De aankomende legalisering in Canada en op termijn ook de VS – in sommige staten is naast het medicinaal gebruik ook het recreationeel gebruik van cannabis reeds legaal – toont dat het bedrijf de juiste weg in slaat. Analisten verwachten dat de winst van het bedrijf de volgende vijf jaar gemiddeld 12,5 procent per jaar zal kunnen groeien. Wanneer meer staten cannabis legaliseren zal de winstgroei in de toekomst nog meer kunnen toenemen. Het aandeel noteert aan een redelijke 17 keer de winst van de afgelopen 12 maanden. Met de groeivooruitzichten is er ruimte voor het aandeel om met de winst mee te kunnen groeien. Bovendien zijn alcoholroducenten recessieresistent. Het zijn een van de zogenaamde ‘sin stocks‘ ofwel aandelen die de gezondheid kunnen schaden maar in tijden van crisis het beter doen dan het gemiddelde aandeel. Op zoek naar een groeiaandeel zonder bevreesd te moeten zijn voor een aankomende terugval om de beurzen? Dan is Constellation Brands misschien wel een mooie aankoop.


Be the first to comment on "Constellation Brands en marijuana"

Geef een reactie