Alphabet en Waymo

De koers van het Alphabet-aandeel, de moederholding van Google, kan nog een stuk omhoog. Dat is althans de mening van de analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. De reden? Beleggers zien nog niet ten volle de mogelijkheden van het bedrijf in zelfrijdende auto’s. Terwijl beleggers Tesla hypen, missen ze de grote potentie van Alphabet.Morgan Stanley verwacht dat de aandelen van het technologiebedrijf nog eens 20 procent kunnen stijgen tot 1515 dollar dankzij Waymo, het bedrijfsonderdeel dat zelfrijdende auto’s ontwikkelt. Morgan Stanley waardeert Waymo momenteel op 45 miljard dollar, maar verwacht dat het onderdeel 175 miljard dollar waard zal zijn wanneer de zelfrijdende auto’s volledig operationeel zullen zijn. Ondertussen zet Waymo ook  zijn eerste stappen op de Chinese markt. Morgan Stanley verwacht dat Alphabet via Waymo veel geld zal verdienen door licenties te verkopen op hun technologie, maar vooral ook door zelfrijdende trucks te ontwikkelen en leveringsdiensten. Daar zit de toekomst volgens de Amerikaanse bank. Lees hier meer.

De aandelen van Alphabet zitten duidelijk in de lift. En vermits het een van de technologische marktleiders is, heeft het veel macht, lees geld, om te blijven groeien dankzij de grote investeringen die het kan maken in innovatie. Het zou wel eens Alphabet met zijn onderdeel Waymo kunnen zijn dat uiteindelijk het grootste deel van de taart zal opeten in de markt van de zelfrijdende auto’s ondanks de grote concurrentie. Tesla? Misschien toch eerder kiezen voor Alphabet als je de lnzekerheonrond Tesla beu bent, maar ook GM en Toyota lijken bij de eersten over de meet te zullen gaan komen.


Be the first to comment on "Alphabet en Waymo"

Geef een reactie