Goedkoop Dow Jones aandeel

De handelsoorlog met stijgende importtarieven tussen China en de Verenigde Staten hebben veel aandelen geraakt. Zo zag ook de fabrikant van o.a. bouw- en mijnbiuwmachines Caterpillar de waarde van zijn aandeel dalen van meer dan 170 dollar in het begin van het jaar naar minder dan 140 dollar vandaag, een daling van bijna twintig procent.De analisten van Credit Suisse merken op dat bij de resultaten van het laatste kwartaal er weinig impact bleek geweest te zijn van de stijgende Chinese importtarieven. Ze vinden Caterpillar dan ook een koopje en verwachten dat het huidige negatieve klimaat door de troebele relaties tussen de VS en China stilaan zal verdwijnen en dat beleggers opnieuw naar de echte fundamenten zullen kijken.

De gemiddelde analist verwacht een sterke winsstijging in 2019 waardoor CAT momenteel noteert aan een verwachte pe voor 2019 van slechts 11. Ze verwachten dat de winstgroei ook de jaren faarna zal blijven aanhouden. Over de volgende vijf jaar wordt door de analisten een gemiddelde winstgroei van 25 procent verwacht. Verder zal het bedrijf eigen aandelen blijven inkopen wat de koers zal ondersteunen. Dit jaar wordt er nog voor 1,25 miljard dollar aan eigen aandelen gekocht en in 2019 start een nieuw inkoopprogramma ter waarde van 10 miljard dollar. Caterpillar gelooft zelf in ieder geval in het eigen aandeel. Waarom zou jij dat dan niet doen?


Be the first to comment on "Goedkoop Dow Jones aandeel"

Geef een reactie