Technische analyse Bitcoin

Bitcoin-Daily-Chart-Aug-27.png

Het lijkt erop dat Bitcoin een steun gevonden heeft rond het 6000 dollar niveau. De cryptomunt stond de eerste periode van augustus onder druk nadat de Amerikaanse SEC een Bitcoin Etf weigerde, maar de laatste weken reageert de koers veel minder op slecht nieuws met een opluchtingsrally van de munt als gevolg. Bitcoin reageerde zelfs niet negatief toen de SEC op 22 augustus opnieuw 9 Bitcoin Etf’s weigerde. Dat is een uiterst positief signaal.

De afgelopen tien weken zakte de munt drie keer niet door de steun van 6000 dollar. Dat is een ongemeen sterk positief technisch signaal. Bovendien staat het aantal shortposities in de futuremarkt op het laagste niveau sinds Bitcoin in december zijn neergang van topkoersen boven 20.000 dollar inzette. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat er weer terug omhoog gekeken kan worden. Technisch gezien kan je het best instappen wanneer de hoogste koers van de afgelopen drie maanden gebroken wordt. Dat betekent dat eens de koers opnieuw boven de 8550 dollar komt het technisch beeld volledig gedraaid is in het voordeel van de believers.


Be the first to comment on "Technische analyse Bitcoin"

Geef een reactie