Goedkope telecom

Steeds luidere stemmen roepen op om voorzichtig te zijn met investeren in de beurs op dit moment. Economen verwachten een Amerikaanse recessie in 2020 en andere economieën zullen in het Amerikaanse zog volgen. De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley verwacht de volgende jaren niet veel van de beurzen. Ze geloven dat de Amerikaanse S&P 500 jarenlang zal stagneren tussen een koers die slechts 4 procent hoger ligt dan vandaag en 17 procent lager. Dat zijn niet al te beste verwachtingen. In economisch moeilijke tijden kiezen beleggers voor sectoren die stabiele winsten genereren en vooral ook een aantrekkelijk dividend uitkeren. De telecomsector is zo een sector die traditioneel stand houdt wanneer de economie stagneert.

Binnen de telecomsector is het Britse Vodafone een van de meest beloftevolle kansen op de beurs. Vodafone bezit operatoren met een dominante marktpositie in Europa, Australië, Afrika en India en heeft partnerships over de ganse wereld. Deze diverse portefeuille heeft dit jaar niet echt een positief effect gehad door de moeilijkheden in de emerging markets met instortende munten als gevolg. Ook de brexit speelt het bedrijf parten. Het aandeel verloor 30 procent het afgelopen jaar. Deze daling is overdreven en biedt een mooie koopkans. De lage waardering van iets meer dan 9 keer de free cash flow, een free cash flow die nog verder groeit, en een dividendrendement van meer dan 10 procent biedt voor de langetermijn-belegger mooie kansen in tijden dat het risico op de beurs groter wordt.


Be the first to comment on "Goedkope telecom"

Geef een reactie