Legal & General

Legal & Generale PLC is een Britse verzekeraar gevestigd in Londen en voor het eerst actief in 1836. Het bedrijf handelt in financiële producten en geeft advies aan zowel particulieren (met het oog op hun pensioen) en bedrijven en fondsen. Het aandeel is een geliefd dividendaandeel in het Verenigd koninkrijk. Het biedt een rendement van 5,8 procent momenteel en analisten verwachten dat dat dividend de volgende twee jaar verder zal stijgen van 14,65 pence nu tot meer dan 17 pence binnen twee jaar door de sterk groeiende cashflow.


De afgelopen jaren zag Legal & Generale zijn winsten jaar op jaar stijgen. Dit jaar echter verwachtten analisten een winstdaling van 4 procent. Dit zette tijdelijk druk op de koers waardoor het aandeel aantrekkelijk noteert. De resultaten die het afgelopen kwartaal in augustus gepubliceerd werden waren echter beter dan de algemene verwachtingen. Ook in de vooruit-zichten voor de tweede helft van het jaar was het bedrijf uitermate positief waardoor het jaarresultaat wel eens veel beter zou kunnen zijn dan wat er vandaag verwacht wordt door de gemiddelde analist. Legal & General is dan ook een aandeel voor de geduldige langetermijnbelegger die jaarlijks een mooie coupon wil opstrijken voor dat geduld.


Be the first to comment on "Legal & General"

Geef een reactie