Stap nog niet uit

Bull versus a bear characters in silhouette with stock market or profit graph in the background

Althans dat is de mening van analisten van de Amerikaanse bank JP Morgan. Ze adviseren hun klanten om zeker nog een jaar te blijven investeren in risicovollere beleggingen. Al raden ze ineens ook aan om stilaan een exitplan in het achterhoofd te houden . Beleggers moeten bereid zijn snel te switchen naar defensievere aandelen die stabiele dividenden uitkeren. Toch verwacht de bank de komende 12 tot 18 maanden geen recessie. Er zit immers nog veel groeimomentum in de wereldwijde economieën.Beleggers die in aandelen willen beleggen kunnen switchen naar vooral telecomaandelen, nutsbedrijven en bepaalde financiële aandelen die stabiele en hoge dividenden uitkeren. Aandelen in Europa en Azië bieden een hoger dividendrendement dan de Amerikaanse sectorgenoten. Een allocatie weg uit de VS is dan ook aangewezen wanneer de rek uit de wereldwijde groei geraakt. Maar dat wordt het eerste jaar dus nog niet verwacht.

Er wordt door verschillende analisten gewezen op een aankomende inversie van de Amerikaanse rentecurve ofwel het moment dat de kortlopende rente hoger is dan de 10-jarige rente. Dat is een zeer negatief signaal voor de beurs. Alleen is dit niet onmiddellijk het signaal om uit risicovolle aandelen te stappen. De laatste zeven keer dat de rentecurve investeerde bereikte de Amerikaanse beurs haar hoogtepunt acht maanden na de inversie. Beleggers hebben dan ook nog tijd genoeg om defensiever te gaan beleggen.


Be the first to comment on "Stap nog niet uit"

Geef een reactie