Winstgevende biotech

Biotechaandelen bewegen op het sentiment van beleggers. Ze kunnen snel stijgen, maar ook diep vallen. Er zijn biotechbedrijven zoals Gilead Sciences die evolueren naar een groot farmabedrijf. Ze maken veel winst en zijn niet meer afhankelijk van een of meerdere medicijnen. Ze hebben een aantal blockbusters op de markt en hun pijplijn aan nieuwe producten is enorm. Daarnaast zijn er biotechbedrijven die geen winst maken, maar enkele beloftevolle medicijnen in de pijplijn hebben. De onderzoeks- en ontwikkelingskosten zijn enorm, maar het potentieel us dat ook. Beleggers investeren in de hoop dat de ontwikkelende medicijnen blockbusters worden. Wanneer dit niet het geval is, crashen de aandelen. Een blockbuster op de markt brengen betekent cashen voor de beleggers die het risico durfden nemen. Houd je niet van risico dan laat je het denkwerk beter over aan professionals en investeer je het best in een fonds.Toch zijn er ook biotechaandelen waar toekomst in zit, die winst maken en waar tijdelijk? de koers van onder druk staat. Exelixis inc is een biotechaandeel dat ondanks een winst van meer dan 1 dollar per aandeel het afgelopen jaar 50 procent van zijn waarde verloor. Momenteel noteert het bedrijf aan een koers van rond de 16 dollar. De halvering van de koers begon toen de farmagigant Roche een samenwerkingsverband voor een nieuw medicijn stopzette enkele maanden terug. Dit zal zeker een invloed hebben op de toekomstige winsten, maat een bodem lijkt in zicht. Dat geloven ook de analisten van het Amerikaanse beurshuis Oppenheimer die een koersdoel van 40 dollar geven met een duidelijk koopadvies. De cijfers van het tweede kwartaal bewijzen dat het bedrijf sterk presteert met een omzetstijging van 88 procent en een winst van 28 dollarcent per aandeel. Exelixis richt zich op kankermedicijnen en heeft pas toelating gekregen om een van zijn best verkopende medicijnen in de VS ook in Canada te mogen verkopen. Er zit veel toekomst in het bedrijf en de afstraffing na het Roche verhaal lijkt dan ook een overdreven reactie. Het aandeel noteert aan slechts 15 keer de winst van de afgelopen twaalf maanden. Als we de verwachtingen van analisten mogen geloven met een winstverdubbeling tegen 2021 dan belooft dit voor het aandeel.


Be the first to comment on "Winstgevende biotech"

Geef een reactie