Dividend en technologie

Dividend is een belangrijke vorm van inkomsten voor beleggers. Toch laten veel beleggers dividendaandeel links liggen omdat ze meer inkomsten verwachten van een waardestijging van een technologieaandeel. Maar wat als je een mooi dividend kunt opstrijken voor een aandeel uit de technologiesector? Dan kies je daar toch voor!Er is een grote drang in de telecomsector om klanten te winnen. Dit gaat vaak ten koste van de marges waardoor telecombedrijven niet meer zo aantrekkelijk lijken voor beleggers. De grote bedrijven zijn zich hier van vest en staan op het punt om volop te investeren in 5G om meer te kunnen bieden voor hun klanten. De snelheid van datatransmissies via 5G is minstens tien maar sneller dan de huidige 4G. Deze snelheid zal zorgen dat er meer toestellen verbonden zullen zijn via hun 5G netwerk dan nu het geval is. Terwijl de grote telecomproviders fel concurreren om elke klant zullen het de beheerders van de transmissietorens zijn die voluit gaan profiteren van de toenemende vraag naar data.

Crown Castle International is Amerika’s grootste aanbieder met 40.000 transmissietorens en verwacht dat het een solide groei zal tonen door de stijgende leasecontracten met de grootste telecomoperatoren van het land. Het bedrijf opereert in de vorm van een REIT en is zo wettelijk verplicht om minstens 90 procent van de winst uit te keren aan zijn aandeelhouders. Het bedrijf biedt momenteel een dividendrendement van 3,7 procent, maar verwacht door grotere winsten op termijn een dividend uit te keren van 7 tot 8 procent berekend op de huidige aandelenkoers.


Be the first to comment on "Dividend en technologie"

Geef een reactie