Cannabisaandeel met potentieel

De hype die vorig jaar te beurt viel aan de cryptomunten lijkt de laatste maanden overgeslagen op cannabisaandelen. Het meest gehypte cannabisaandeel is zonder enige twijfel Tilray. Het bedrijf kwam half juli naar de beurs en zag zijn aandeel stijgen van 20 dolkar tot 300 dollar afgelopen week. Ondertussen is het aandeel.60 procent van zijn waarde opnieuw verloren. Beleggers betalen meer dan honderden keren de omzet van het bedrijf. Op zijn topkoers bedroeg de waarde van Tilray rond de 20 miljard dollar op de beurs terwijl de verkopen minder dan 30 miljoen dollar bedragen. Ook andere cannabisbedrijven worden gewaardeerd alsof de omzet de volgende jaren x100 zal gaan. Er wordt veel groei verwacht, maat de waarderingen zijn momenteel toch wel aan de erg hoge kant.Geloof je rotsvast in het cannabis-verhaal dan zijn er aandelen die niet zo volatiel zijn en na de IPO niet te snel zijn gestegen. Een ervan is het Canadese Hexo. Dit cannabisbedrijf heeft een partnership gesloten met een Canadese brouwer voor het maken van niet-alcoholische dranken op basis van hun cannabis. Eerder dit jaar kondigde het ook een samenwerking aan voor de verkoop van sprays op basis van cannabis. En met de provincie Quebec heeft het een deal gemaakt voor de levering van 200.000 kilogram cannabis de volgende vijf jaar. Met een ongelimiteerd aanbod aan mogelijkheden breidt het bedrijf volop uit om aan de vraag op termijn te kunnen voldoen. Hexo zal net zoals zijn sectorgenoten enige tijd volatiel zijn, maar dit bedrijf moet door het brede publiek nog echt ontdekt worden. Wordt Hexo het volgende Tilray? Wie weet! Het bedrijf noteert momenteel aan een beurswaarde van 1,7 miljard dollar. Dat is een heel pak minder dan zijn sectorgenoten.


Be the first to comment on "Cannabisaandeel met potentieel"

Geef een reactie