Chinese parel

Wanneer het bloedt op de beurs dan is het tijd om in te stappen. Dat is een gekende beurswijsheid, maar het is voor beleggers niet vanzelfsprekend te beleggen op zo’n moment omdat er zo veel negativisme heerst. De Chinees-Amerikaanse handelsoorlog heeft Chinese aandelen fel afgestraft. Bedrijven die in China zelf opperen zijn eveneens de dupe en dit zorgt voor buitengewone koopkansen voor de lange termijn. Als je hart de volatiliteit aankan dan is het een ideaal moment om in te stappen.JD.com is een Chinees e-commerce-bedrijf dat fel is afgestraft. De aandelen verloren sinds februari maar liefst 50 procent van hun waarde. De aandelen zijn niet alleen afgestraft door de handelsoorlog, maat ook door de arrestatie van de CEO in de VS o.w.v. een sexuele beschuldiging. Fundamenteel is er echter niets mis met het bedrijf. Het aandeel noteert aan slecht 0,6 keer de omzet van de afgelopen twaalf maanden. En die omzet groeit nog steeds heel sterk. E-commerce groeide in 2017 met 37 procent tot 1100 miljard dollar en dit cijfer blijft groeien met een Chinese middenklasse die meer online koopt en een Chinese groei van 7 procent per jaar. Grote concurrent Alibaba noteert aan een price over sales van bijna 10 terwijl JD marktaandeel afsnoeot van zijn concurrent. Analusten verwachten daarnaadt een winstverdubbeling voor JD.com in 2019 tot 88 dollarcent per aandeel. Met een pe van 27 voor 2019 noteert JD.com aan een zeer aantrekkelijke prijs als sterk groeiaandeel.

De aandelenkoers biedt een aantrekkelijk instapmoment. Best kan je instappen in stappen. De volgende maanden wordt er blijvende volatiliteit verwacht door de handelsoorlog. De kans bestaat dat je tussendoor nog lager kan kopen. Moest dat niet zo zijn dan kan je bijkopen in een hernieuwde opwaartse beweging met snellere winsten tot gevolg. JD.com is vooral een investering op lange termijn met de groeiende e-commerce activiteiten in China en dito groeiende omzet en winsten.


Be the first to comment on "Chinese parel"

Geef een reactie