Emerging markets opportuniteiten

Terwijl het op veel beurzen rozengeur en manenschijn is met topkoersen voor de Amerikaanse indexen zitten emerging markets in de hoek waar de klappen vallen. Dat biedt kansen voor de middellange en langere termijn. Chinese aandelen blijven met groei in het vooruitzicht the place to be. Aandelen die bij de start van het jaar door analisten werden opgehemeld voor hun enorme groeimogelijkheden werden de afgelopen weken en maanden afgeslacht. Ze bieden nu een opportuniteit voor al wie de Chinese trein vorig jaar en dit jaar gemist heeft.

IQiyi is de Chinese tegenhanger van Netflix. Eigenlijk is het een combinatie tussen YouTube en Netflix. Het bedrijf maakt nog geen winst, maar investeert eerst in groei voordat het die gemaakte groei wil monetariseren. Netflix biedt trouwens op het platform van iQiyi content aan omdat het zelf niet toegelaten wordt op de Chinese markt.Net als Netflix draait het voor iQiyi eerst om zijn klantenbestand uit te breiden. Eens er genoeg omzet gedraaid wordt, zal er gefocust worden op winst maken. Het digitaal platform heeft momenteel 100 miljoen abonnees en komt zo al redelijk dichtbij de 130 miljoen abonnees van Netflix. Jaar over jaar groeide iQiyi met 75 procent, kwartaal op kwartaal met 11 procent. Dat zijn mooie cijfers en het potentieel in de Chinese markt is enorm. IQiyi wordt gewaardeerd aan 5 keer de omzet. Dat is de helft van de waardering van Netflix. IQiyi staat in vergelijking van Netflix nog in de kinderschoenen. Er zit dus nog veel rek op de omzet en de toekomstige winst. Vergelijk het met het kopen van Netflix 5 of 10 jaar geleden. Kan je je voorstellen welke winsten he dan zou gemaakt hebben als je het aandeel vandaag nog in je portefeuille zou hebben? Het aandeel noteert vandaag aan iets meer dan 26 dollar, beduidend onder de hoogste koers van 46 dollar enige tijd na de beursgang in de lente van dit jaar.


Be the first to comment on "Emerging markets opportuniteiten"

Geef een reactie