Turnaround in zicht voor dit aandeel?

WPP is een wereldwijde speler op de advertentiemarkt dat zijn hoofd-kwartier heeft in Londen. Het aandeel werd opgericht in de jaren 80 en is een wereldleider in zijn soort. De jongste jaren staat het aandeel echter fel onder druk door de wijzigende advertentiemarkt. Het online adverteren via Facebook en Google is heel oncurrentieel en grote adverteerders schroefdeksel hun budgetten terug. De aandelen verloren de afgelopen twee jaar dan ook bijna 40 procent van hun waarde.

Er lijkt echter meer positief nieuws aan te komen. Niet alleen geeft het bedrijf een aantrekkelijk dividend van meer dan 5 procent, maat de CEO van het bedrijf maakt er een punt van om het bedrijf meer te stroomlijnen, meer winstgevend te maken en terug aan te knopen met groei. In het eerste halfjaar groeide de omzet bij een licht dalende winst. Beleggers straften het aandeel af nadat ze de winstmarges met 0,4 procent zagen dalen tot 13,3 procent. Deze afstraffing was overdreven. Tegen het einde van het jaar wordt een nieuw turnaroundplan aangekondigd. Dat zou wel eens het begin kunnen zijn voor een nieuwe appetijt van beleggers voor de aandelen van WPP. Met een pe ratio van minder dan 8 is dit aandeel op fundamentele basis een koopje.


Be the first to comment on "Turnaround in zicht voor dit aandeel?"

Geef een reactie