Farmagigant met potentieel

The logo of AstraZeneca is seen on a medication package in a pharmacy in London, Britain, April 28, 2014. REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH 'BUSINESS WEEK AHEAD NOV 7' FOR ALL IMAGES

Defensieve aandelen werden de afgelopen jaren aan de kant geschoven ten voordele van technologische groeiwaarden. Nu steeds meer analisten vrezen voor een nakende recessie in 2020 wordt het langzaamaan tijd om defensiever te gaan beleggen. Farma-aandelen zijn naast de voedings- en drankaandelen uitgesproken defensieve beleggingen. Binnen die defensieve farmagroep zijn er ook groeiaandelen te vinden, zelfs bij de grote spelers op de markt. AstraZeneca is zo een groeiaandeel binnen de sector.

De afgelopen vier jaar verloor AstraZeneca de exclusieve rechten op twee van zijn belangrijkste medicijnen: een medicijn tegen reflux en een cholesterolverlagend medicijn. Het bedrijf focust zich ondertussen op kankerbestrijding. De afgelopen twee jaar bracht het verschillende kankermedicijnen op de markt die veel opbrengen. De kankerdivisie van AstraZeneca is ondertussen dan ook uitgegroeid tot één van de beste in de sector. Het bedrijf staat dan ook aan de vooravond van een decennium van zeer sterke groei dankzij zijn kankerdivisie. Het bedrijf heeft de verwachting uitgesproken om zijn omzet tegen 2023 te verdubbelen. Een stijging van de omzet zal zonder twijfel gepaard gaan met een snel stijgende winst.Aandeelhouders hebben het afgelopen jaar veel interesse getoond voor het bedrijf. De koers van het aandeel is sinds maart dan ook met 33 procent gestegen. Beleggers zijn bereid een premium te betalen voor de groei die verwacht wordt. Op korte termijn is er ongetwijfeld al veel rek uit de koers gehaald, maar op lange termijn biedt het bedrijf veel groeipotentieel. Op zoek naar groei in een defensieve sector? Dan is AstraZeneca zeker één van de kandidaten.


Be the first to comment on "Farmagigant met potentieel"

Geef een reactie