40% beurscrash?

Sam Stovall verklaarde gisteren op CNBC dat het einde van deze historische beursstijging van de afgelopen tien jaar zal gepaard gaan met een koersdaling van de Amerikaanse beurs met 40 procent. Sam Stovall werkt voor CFRA. Dat is een onafhankelijk investerings-onderzoeksbureau dat werkt in opdracht van meer dan 2000 klanten die een beeld willen krijgen van de toekomstige verwachtingen van bedrijven, fondsen en andere investeringen.Een heel.zware correctie is volgens de analist een neveneffect van een bull market die ‘enorm lang, zeer hoog en zeer duur’ is. De geschiedenis leert, aldus Stovall, dat na zo een historische rally de beurs enorm diep kan vallen met gemiddelde verliezen van 40 procent. De analist ziet op dit moment nog geen tekenen dat de rally onmiddellijk zal stoppen. Hij verwacht nog een stijging van zes procent voor de S&P 500 vanaf het huidige niveau tot 3100 punten.

Het vierde kwartaal is traditioneel een sterk beurskwartaal, zeker in een jaar met tussentijdse verkiezingen. Hij verwacht vooral vanaf 2019 meer problemen. Hoge verwachtingen zijn reeds in de koersen ingebouwd. De minste tegenslag kan het sentiment doen keren. Maar wanneer dat gebeurt, is voor iedereen nog onduidelijk. ‘Nobody knows when they music will actually stop. But I think it is just a matter of time.’


Be the first to comment on "40% beurscrash?"

Geef een reactie