Beleggen in vastgoed

Mensen sparen voor hun oude dag en zijn op zoek naar investeringen die renderen. Beleggen op de beurs is er voor veel mensen niet bij omdat ze de stap niet durven zetten. Ze geloven dat het risico te groot is om al hun geld te verliezen. De geschiedenis leert dat dit op lange termijn niet klopt. Toch parkeren ze hun cash liever op de bank niet bewust zijnde dat jaar op jaar datzelfde geld minder waard wordt doordat het minder opbrengt dan de bestaande inflatie. Beleggen in vastgoed is vaak niet aan de orde omdat er niet genoeg geld voorhanden is voor zo een grote investering. Er zijn echter aandelen op de Amerikaanse beurs die zelf rechtstreeks beleggen in vastgoed. Deze REIT aandelen geven bovendien een heel aantrekkelijk dividend omdat ze wettelijk verplicht zijn 90 procent van hun inkomsten uit te keren aan hun aandeelhouders. Het is dat ook veel interessanter te beleggen in aandelen die een coupon bieden van meer dan 8 procent dan de schamele procent op je bankrekening te ontvangen, niet?Senior Housing Prpoerty Trust  is zo een REIT of Real Estate Investment Trust dat een dividend biedt van meer dan 9 procent bruto. Het bedrijf investeert in vastgoed gerelateerd aan de bejaardenzorg. Je kan moeilijk zeggen dat dat een risicovolle onderneming is. Aandelen van een REIT zijn geen aandelen die je elke dag moet opvolgen. Op lange termijn stijgen ze lichtjes omdat de waarde van hun vastgoed stijgt. Aangezien hun inkomsten op termijn ook meesrijgen, stijgt het dividend dat ze uitkeren op termijn ook licht omdat ze ervoor moeten zorgen dat ze aan hun wettelijke verplichtingen moeten blijven voldoen. Waarom zou je voor de lange termijn niet instappen in een REIT die investeert in de bejaardenzorg in plaats van je cash voor tientallen jaren te parkeren op de bank en gedurende diezelfde periode te zien devalueren? Niet alleen krijg je per kwartaal een meer dan aantrekkelijk dividend uitbetaald, maat dat dividend stijgt verder op termijn en de waarde van je aandelen stijgen op lange termijn mee. Zo is de koers van Senior Housing Property Trust sinds 2003 quasi verdubbeld. Deze koersverdubbeling kreeg je er extra bij, want je was op zoek naar een aandeel louter voor zijn dividend zonder noemenswaardig risico. Beleggen in vastgoed is ook beleggen op de beurs. Cash aanhouden op de bank? Je moet wel gek zijn!


Be the first to comment on "Beleggen in vastgoed"

Geef een reactie