Buyout voor Lannett?

Lannett Company is een Amerikaans farmaceutisch bedrijf opgericht in 1942 dat farmaceutische producten ontwikkelt en verdeelt. Het bedrijf heeft distributieovereenkomsten met verschillende Amerikaanse farmaceutische bedrijven. Op 21 augustus daalde het aandeel dramatisch toen het bekendmaakte dat een van zijn belangrijkste klanten – Jerome Stephens Pharmaceuticals – hun contract in maart 2019 niet meer zal verlengen. Het aandeel verloor prompt 60 procent van zijn waarde. Deze week maakte het bedrijf bekend dat het financiële adviseurs waaronder Lazard onder de arm heeft genomen om de financiën op orde te zetten: meer inkomsten genereren, de kosten terugdringen en de schulden verlagen. Bij deze aankondiging meldde het bedrijf er ineens bij dat het al zeker tot einde 2019 aan al zijn verplichtingen zal kunnen voldoen. Beleggers vluchtten naar de uitweg en deden het aandeel opnieuw 19 procent zakken .ondertussen noteert Lannett rond de 4 dollar, 80 procent lager dan de hoogste koers dit jaar.Een activistische aandeelhouder verhoogde zijn belang met 500 miljoen aandelen tot meer dan 2,5 miljoen stuks en zegt constant bij te kopen. Met de aangetrokken gerenomeerde financiële bedrijven lijkt de kans volgens hem groot op een buyout aan een mogelijke koers van 8 dollar. Dat is een verdubbeling in waarde tegenover de huidige koers. “Met een investering van 1,2 miljard dollar krijgt men een bedrijf in handen met een omzet van 500 miljoen dollar en een winst van 75 å 100 miljoen dollar. Bovendien maken ze het met dat bedrag ineens schuldenvrij. Een buyout?Daar hoeft niet over nagedacht te worden.”

Het aandeel Lannett Company zal zeer nauwlettend in het oog gehouden worden. Volatiliteit bij elk nieuws is evident. Een potentiële buyout zal voor een sterke koerssprong in korte tijd kunnen zorgen, maar een uitgifte van nieuwe aandelen betekent dan weer grote verwatering en een sterke daling van de koers met gevolg. Beleggen in dit bedrijf kunnen we moeilijk investeren noemen. Het is pure speculatie geworden momenteel, maar de activist gelooft er in ieder geval helemaal in. Krijgt hij gelijk?


Be the first to comment on "Buyout voor Lannett?"

Geef een reactie