Waarom jij best je Chinese aandelen niet verkoopt

Chinese aandelen werden de laatste maanden onherroepelijk afgestraft. Nu verkopen wanneer er veel drama is op de Chinese beurs is geen goede zet. Integendeel, de aandelen zijn nu juist veel aantrekkelijker geworden waardoor ze voor de lange termijn koopwaardig zijn. Volg de strategie van Warren Buffet: wees hebzuchtig wanneer andere beleggers schrik hebben of met andere woorden koop wanneer iedereen verkoopt.De reden dat Chinese aandelen zo hard zijn gedaald is de handelsoorlog tussen de VS en China .De aangekondigde importtarieven hebben beleggers veel schrik doen krijgen. Maar waarvoor? De grootste Chinese bedrijven halen het overgrote deel van hun omzet en hun winsten op de eigen markt. De import-tarieven hebben maar een zeer beperkte invloed op hun prestaties. Alibaba richt zich op de Chinese online verkoop. Tencent haalt het overgrote deel van zijn omzet uit zijn WeChat app en uit de verkoop van games in China zelf. JD.com richt zich net zoals Alibaba op de Chinese e-commerce markt. Baidu en Sogou richten zich op de Chinese online advertentiemarkt. En ga zo maar door. De afstraffing om wille van de handelsoorlog is heel erg overdreven.

Is alles rozengeur en manenschijn? Nee, de winsten van de bedrijven blijven dit jaar achterwege omdat ze zich eerst richten op schaalvergroting vooraleer zich opnieuw te richten op winstgroei. Angstige beleggers zien hier een reden in om de aandelen te dumpen, maar de belegger die een langetermijnvisie heeft bekijkt het anders. De investeringen van vandaag zorgen voor de winsten van morgen.

Een ander hekel punt is de regularisatie van de Chinese overheid. De overheid wil ook de grote bedrijven mee kunnen sturen. Dat zorgt voor extra druk. Daartegenover staat dan weer een markt die nog steeds niet tot maturiteit is gekomen en waar veel groei te verwachten valt. Minder dan 40 procent van de Chinezen shopt online. De digitale advertentiemarkt zal net zoals de e-commerce markt  naar verwachting verdubbelen binnen de vijf jaar. Slechts 70 procent van de Chinezen heeft een internetverbinding. Als je geduld hebt dan zal je zonder twijfel beloond worden, maar op korte termijn kan het nog een heel hobbelig parcours blijven. Aandelen van Chinese bedrijven noteren nu aan veel aantrekkelijkere fundamentele waarden dan vorig jaar toen er massaal gekocht werd. Tegendraads beleggen loont .Wanneer iedereen naar de exit loopt is het het moment om (bij) te kopen.


Be the first to comment on "Waarom jij best je Chinese aandelen niet verkoopt"

Geef een reactie