Rotatie naar Bitcoin?

Mark Yusko, een bekende handelaar op Wallstreet met de nodige ervaring en kennis, verklaarde afgelopen week op de Amerikaanse beurszender CNBC dat hij verwacht dat de Amerikaanse aandelenmarkten met 40 tot 50 procent zullen corrigeren. Hij verwacht in het eerste of tweede kwartaal van 2019 reeds een recessie in de Verenigde Staten terwijl de meeste analisten geen recessie verwachten volgend jaar.Yusko ziet aandelen door de normaliserende intrestvoeten, dalende bedrijfswinsten volgend jaar en een dalende liquiditeit naar hun reële waarde keren en die waarde ligt volgens de handelaar 40 tot 50 procent lager dan vandaag.  Yusko ziet gelijkenissen met de beginjaren van deze eeuwtelling. In 2000 daalde de beurs gevolgd door een recessie in 2001 en een verdere beursdaling in 2002. “Het zal een pijnlijke periode worden voor beleggers om de overwaardering van de markt terug te draaien.” Yusko haalt aan dat hij verwacht dat de economie in het derde en vierde kwartaal minder zal groeien dan verwacht en heeft geen goed oog in de schuldenberg van gezinnen en bedrijven.

Een andere analist counterde onmiddellijk en ziet niet meteen een recessie aankomen. Hij verwacht ook niet dat de terugval van de beurzen vorige week de start is van een nieuwe bear market. Deze marktstrateeg verwacht dat de Amerikaanse beurzen nog zeker een keer nieuwe hoogten gaan opzoeken en raad een agressieve beleggersstrategie aan momenteel. Dat staat in schril contrast met de aanbevelingen van Yusko. Of hoe meningen van beurskenners wel heel drastisch van mekaar kunnen verschillen.

Mocht Yusko gelijk hebben dan is het het moment om in te stappen in Bitcoin. Yusko verwacht dat de cryptomunt het de volgende jaren veel beter zal doen dan aandelen doordat beleggers meer en meer gaan paniekeren over liquiditeit in de markt. Ondanks de veilige haven die Bitcoin is werd de munt toch afgestraft wanneer de beurzen onderuit gingen. Yusko verklaart dit doordat in december veel mensen op een slecht moment in cryptovaluta zijn ingestapt. De zwakke handen verdwijnen stilaan en Bitcoin zal opnieuw zijn status van veilige haven eer aan doen aldus Yusko


Be the first to comment on "Rotatie naar Bitcoin?"

Geef een reactie