Goedkoop bankaandeel

Synchrony Financial's headquarters at 777 Long Ridge Road in Stamford.

Synchrony Financial is de grootste uitgever van kredietkaarten die gebruikt worden door grote winkelketens. Het aandeel van het bedrijf heeft een moeilijk jaar achter de rug en presteerde dan ook beduidend slechter dan andere Amerikaanse bankaandelen. De reden was de aankondiging in de loop van het jaar van de stopzetting van een overeenkomst met de grootste winkelketen ter wereld Walmart. Dat zal een negatieve impact hebben van 10 miljard dollar op de omzet ofwel een zesde van de totale omzet in de kredietkaarten business van het bedrijf.  Synchrony Financial verklaarde echter kort na deze aankondiging dat het dat verlies aan omzet gemakkelijk kon compenseren.Gemakjelijker gezegd dan gedaan.  Beleggers twijfelden dan ook en stuurden de aandelen bijna 30 procent lager van iets meer dan 40 dollar bij de start van het jaar tot minder dan 29 dollar vorige week. De aandelen zijn echter een koopje geworden met een pe van minder dan 10. Het bedrijf verraste afgelopen vrijdag met zeer belovende resultaten. De winst per aandeel kwam uit op 91 dollarcent per aandeel gedreven door een deal met Paypal. Veel meer dan de 78 dollarcent die analisten verwacht hadden. De koers van het aandeel steeg hierop dan ook met 5,8 procent. Beleggers kunnen opnieuw naar de toekomst kijken. Alle segmenten van het bedrijf boekten vooruitgang. Zo groeide het onder andere het aankoopvolume van Synchrony Financial’s kredietkaarten met 11 procent en dikten de tegoeden op de spaarrekeningen aan met maar liefst 8 miljard dollar. De dip in de aandelenkoers lijkt dan ook van korte duur geweest te zijn. Het negatieve beleggerssentiment heeft van het aandeel een koopje gemaakt.


Be the first to comment on "Goedkoop bankaandeel"

Geef een reactie