Inhaalbeweging voor Chinese aandelen?

Chinese aandelen stegen vandaag zeer sterk in waarde bovenop de stijging van afgelopen vrijdag. De Chinese beurzen klimmen met 4 tot 5 procent na de stijging van meer dan 2 pricent vrijdag door de maatregelen die beleidsmakers nemen om aandelen te ondersteunen en de gezinsuitgaven te stimuleren. Het is de sterkste tweedaagse stijging op de Chinese beurs in drie jaar.Terwijl de overheid vrijdag nog vooral verbaal de markten probeerde te kalmeren na de maandenlange daling van aandelen nam ze in het weekend duidelijkere maatregelen. Aandelen worden door vele Chinezen gebruikt als onderpand voor hun leningen. Gedwongen verkopen zetten druk op de aandelen, maat zijn ook nefast voor het afbetalen van de aangegane leningen. Het is dan ook zeer duidelijk waarom de overheid de aandelenmarkt wil ondersteunen.

De voorzitter van de Chinese centrale bank Yi verklaarde recent dat de Chinese aandelenmarkten daalden door het sentiment van beleggers en niet door een rationale benadering van de fundamentele waarde van de aandelen. De Chinese aandelen zijn met andere woorden ondergewaardeerd volgens hem. De Chinese economie blijft gestaag groeien en beleggers mogen hier vertrouwen in hebben aldus Yi.

De centrale bank gaat hervormingen doorvoeren die de inkoop van eigen aandelen zullen toelaten, overnames en fusies gemakkelijk zullen maken en buitenlandse investeringen moeten toestaan. Om gezinnen meer te laten consumeren zullen ze extra belastingsverlagingen krijgen voor tienduizenden Chinese Yuan bovenop de reeds aankondigde besparingen van augustus.

Het is duidelijk dat de Chinese overheid er alles aan doet om het tij te doen keren. Het is met andere woorden niet de tijd om je Chinese aandelen van de hand te doen. 


Be the first to comment on "Inhaalbeweging voor Chinese aandelen?"

Geef een reactie