AB Inbev genoeg gezakt

Het zijn vooral de technologiewa die de afgelopen jaren de beurzen naar recordhoogten hebben gebracht. Het zijn deze techwaarden die als eerste de grootste klappen krijgen. Sommige aandelen hebben het de laatste jaren een pak minder gedaan om God weet welke reden. AB Inbev is zo een aandeel. De kans is groot dat ze nu ook tegen de stroom kunnen gaan inzwemmen en beter zullen presteren dan de markt.De koers van AB Inbev – de grootste bierbrouwer ter wereld met o.a. Corona, Stella Artois, Budweiser en Jupiler in zijn assortiment – bereikte de afgelopen 52 weken een topkoers van net geen 106 euro. Momenteel noteert het aandeel met €72,36 dichtbij de laagste waarde van het afgelopen jaar. Het bedrijf lijdt onder de sterke dollar waardoor de winsten in Brazilië onder druk zijn komen te staan. Brazilië is na de VS de tweede grootste markt voor de bierproducent. Ook de grote schuldenberg en de dalende omzet in de VS spelen het bedrijf parten.

Toch zien analisten verder dan de problemen van vandaag. AB Inbev is een globale speler en heeft in verscheidene Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen een quasi monopoliepositie waardoor het bedrijf veel invloed heeft op de prijs en zo gemakkelijker prijsstijgingen kan doorvoeren. Daarnaast verloopt de integratie van SAB Miller, het bedrijf dat vorig jaar werd overgenomen voor meer dan 100 miljard dollar, zeer vlot. Momenteel zijn er al meer dan 2 miljard aan kosten bespaard en loopt het vooruit op schema. De bierproducent is bovendien een defensieve speler en kan hierdoor wel eens beter gaan presteren dan de markt.


Be the first to comment on "AB Inbev genoeg gezakt"

Geef een reactie