Groot potentieel voor deze telecomgigant
Analisten van Morningstar verwachten veel van het Spaanse Telefonica. Telefonica is een wereldspeler in de telecomsector. Met overnames in Duitsland en Brazilië in het recente verleden is het bedrijf de dominante speler in deze grote economieën geworden. Telefonica is dominant aanwezig op het Iberisch schiereiland en natuurlijk ook in Latijns-Amerika. Morningstar heeft een koersdoel van 15 dollar voor het bedrijf. Dat is bijna een verdubbeling van de huidige koers van 7,75 dollar voor de ADR aandelen op de Amerikaanse beurs. Het aandeel noteert op zijn laatste niveau in vijf jaar door onder andere de sterk gedaalde wisselkoersen van Latijns-Amerikaanse landen.

Morningstar ziet de toekomst echter rooskleurig in en verwacht de volgende jaren opnieuw omzetgroei vanaf 2020. Telefonica is een marktleider in Europa voor bundelcontracten waar het datalijnen, vaste telefonie en mobiele telefonie en internet combineert. Het bedrijf staat op punt eenzelfde strategie aan te bieden in latijns-Amerika. Telefonica heeft alle troeven in handen wanneer klanten massaal 5G zullen omarmen. Het ergste leed lijkt dan ook geleden en de verwachtingen mogen dan ook weer positiever worden voorgesteld.


Be the first to comment on "Groot potentieel voor deze telecomgigant"

Geef een reactie