Nog één sterke beursstijging

Er staat ons nog een beursrally van 15 tot 20 procent te wachten vooraleer de markt in 2020 dramatisch zal dalen met 40 tot 50 procent. Dat is althans de mening van analisten van Guggenheim die op CNBC aangeven dat de huidige volatiluteit zeer normaal is in deze periode van het jaar en op het einde van een jarenlange bull market.De analisten baseren zich op historische trends. Aandelenmarkten blijven historisch gezien doorstijgen tot na de laatste renteverhoging van de federal reserve. Er wordt verwacht dat de Amerikaanse fed de rente dit jaar nog een keer zal verhogen en in 2019 dat nog drie keer zal gaan doen. De geschiedenis leert ons dat de helft van de tijd de markt bij een herfstcorrectie de bodem bereikt in oktober. 30 procent van de tijd gebeurt dat in november. Statistisch gezien is de kans met andere woorden groot dat we de correctie of het grootste deel van de correctie achter ons hebben liggen.

Ondanks de verwachtingen van nieuwe topkoersen voor de Amerikaanse beurzen in 2019 verwacht de zakenbank een zware crash in 2020. Ze zien een recessie aankomen in het tweede kwartaal van 2020. Traditioneel stijgt de aandelenmarkt verder tot zes maanden na de laatste renteverhoging. Daarna voorzien de analisten van Guggenheim een daling tot de topkoersen van 2007! En dat is wel een heel serieuze bear market. Bij nieuwe topkoersen is het misschien niet slecht om uit te stappen en de kat even uit de boom te kijken.


Be the first to comment on "Nog één sterke beursstijging"

Geef een reactie