Tijd om te investeren in Fortis

Wanneer het woord Fortis over de lippen gaat, komen er bij heel veel mensen heel wrange gevoelens naar boven. Zeer begrijpelijk, want het Belgisch-Nederlandse Fortis heeft veel beleggersgeld en dus ook heel veel beleggersvertrouwen doen verdwijnen. Als we het vandaag hebben over Fortid dan hebben we het niet meer over bank- en verzekeraar Fortis NV maat over een stabiel Canadees nutsbedrijf Fortis Inc. dat opereert in o.a. Canada en de VS  en zijn hoofdkwartier heeft in het Canadese St. John’s.Fortis Inc. opereert in een industrie die heel defensief is en niet afhankelijk is van economische schokken. Wanneer de beurzen het minder goed doen dan houden nutsbedrijven heel goed stand als defensieve aandelen. Ze betalen bovendien een aantrekkelijk dividend en dat is voor Fortis net hetzelfde met een rendement van 4 procent. Het bedrijf opereert in verschillende landen waardoor het niet afhankelijk is van interne problemen in een bepaald land. Het zag zijn omzet de afgelopen vier jaar verdubbelen door verschillende overnames. Fortis blijkt dan ook een stabiele investering te zijn in een bedrijf dat zijn waarde over tijd gestaag ziet stijgen. Wie had nu gedacht dat we de naam Fortis positief konden gebruiken wanneer we een artikel over aandelen schrijven!


Be the first to comment on "Tijd om te investeren in Fortis"

Geef een reactie