Goudmijn of goudpijn?

In tijden van onzekerheid op de beurzen is het niet slecht om een deel van je beleggersgeld te stoppen in een goudmijnaandeel of een etf van goud en/of goudmijnaandelen. Sommige beleggers zullen zeggen dat het eerder goudpijn is op dit moment. Door de sterke dollar stond de goudprijs de laatste maanden fel onder druk. Dat heeft de prijs van de aandelen van goudmijnbedrijven ook zwaar afgestraft. Historisch gezien is het echter aan te raden om in tijden van ellende op de beurs aandelen in de goud- en zilversector te kopen. De aandelen van deze bedrijven presteren sterk wanneer de prijs van de edelmetalen stijgt tijdens een recessie en de maanden erna. Historisch gezien is dat steeds gebeurd. Waarom zou dit nu dan niet gebeuren?Om je risico te spreiden beleg je best in een etf, maat moesten we toch een aandeel moeten aanprijzen dan zou het SSR mining inc. zijn. Dit Canadese mijnbouwbedrijf noteert momenteel aan tien keer de operatieve  cashflow per aandeel en tegen 2021 zal dat naar verwachting slechts vijf keer zijn. De verschillende projecten die het heeft lopen in o.a. Nevada en Argentinië zijn zeer lucratieve mijnen met veel groeipotentieel.

Na de dramatische koersval van de goud- en zilverprijs in 2016 zijn de goud- en zilvermijnaandelen zich meer gaan focussen op kostenbesparing en op de mijnen die het best renderen. SSR mining zal dan ook zeer fel profiteren van de potentiële stijging van goud en zilver. Net zoals het voor het overgrote deel van de analisten duidelijk is dat we een serieuze terugval – met een mogelijke recessie – van de economische groei kunnen verwachten in 2020 – en de aandelenmarkten anticiperen hier zes tot negen maanden voordien op – kan er ook verwacht worden dat in zo een turbulente periode de prijs van goud en zilver snel de weg omhoog zal vinden. Een positieve nemen in goud of goudmijnaandelen kan dan ook geen onverstandige beslissing zijn.


Be the first to comment on "Goudmijn of goudpijn?"

Geef een reactie