TA: head & shoulders

Jesse Colombo, een analist van Clarity Financial, gelooft dat de Amerikaanse S&P 500 zich in een duidelijk topvormingspatroon bevindt. Aan de hand van zijn technische analyse van de kaart van de S&P 500 ziet hij een vormende ”head and shoulders’ (zie hoofdafbeelding).

Een ‘head and shoulders formatie’ gebeurt wanneer een index in een fase zit van een trendommekeer van bullish (heel positief gestemd) naar bearish (negatief gestemd). De linkse schouder op de kaart is de beursstijging van 2017 en het begin van 2018. Het hoofd is de koerssprong van tijdens de zomer en de rechtse schouder zal een koerssprong zijn die lager zal uitkomen dan de top van de afgelopen zomer. De kans is groot dat de beurs met de koersstijgingen van de afgelopen twee dagen een zogenaamde ‘dead cat bounce’ is gestart ofwel een tijdelijke koersstijging die het begin inleidt van meer beursellende of een beginnende bear market. Als dit technische plaatje blijkt te kloppen dan wees je maar best op je hoede voor wat moet komen. Dan is de trendommekeer een feit.


Be the first to comment on "TA: head & shoulders"

Geef een reactie