Beleggen in Penny stocks 2

Penny stocks zijn aandelen die noteren onder de 5 dollar. Binnen deze groep heb je grote waarden met een omzet die loopt in de miljarden. Ze worden vaak gevolgd door veel analisten. Er zijn echter ook micro Penny stocks of aandelen die noteren aan een koers ruim onder de 1 dollar, een heel kleine omzet boeken en dan ook niet gevolgd worden door een groep analisten. Hier en daar krijgen ze aandacht, maar dat is vaak van een speculatief karakter. Op korte tijd kan de koers heel snel stijgen of dalen. Er kunnen grote winsten behaald worden, maar je kan je geld – net zoals bij eender welk ander aandeel – volledig verliezen. Op nasdaqtalk.com werd zo een microaandeel besproken: het Canadese Franchise Holdings International.FNHI noteert op de Amerikaanse otc markt met een marktwaarde van slechts iets boven de 4 miljoen dollar. Het bedrijf maakt innovatieve houten covers voor lichte trucks. Je kent ze wel: die wagens met open bak achteraan waar zelfstandige aannemers in de VS mee rondrijden. Het bedrijf staat op het punt zijn omzet explosief te laten groeien binnen de vijf jaar. De CEO verwacht dat een investering van een miljoen dollar in voorraadopbouw moet resulteren in een vertienvoudiging van de omzet op vijf jaar. De helft van die investeringen heeft het bedrijf al binnen. Eind dit jaar, begin 2919 komt het bedrijf ook in Canada op de CSE beurs. Dat brengt het aandeel extra onder de aaandacht. De CEO verwacht bovendien dat zijn bedrijf in 2019 winstgevend zal zijn. De schrijvers van nasdaqtalk geloven in het extreem koerspotentieel van FNHI dat nu noteert onder de 5 dollarcent. Ze zien binnen de vijf jaar koersen tussen de 1 en 3 dollar.

Beleggen in Penny stocks kan zeer lucratief zijn, maar de risico’s zijn dan ook gigantisch. Een risico nemen met een beperkt budget kan altijd. Wie weet heb je de lotto gewonnen. Maar geld dat je niet kwijt wil, beleg je best elders.


Be the first to comment on "Beleggen in Penny stocks 2"

Geef een reactie