Een $1 aandeel

De aandelen van het Amerikaanse Castle Brands Inc flirten al enkele maanden met de grens van 1 dollar. Momenteel noteren ze er juist onder met een waarde van 98 cent. Castle Brands is een bedrijf dat premium merken van rum, wiskey, wodka, tequila, likeuren en wijnen distribueert  in de VS, Europa en Azië.De whiskey portefeuille groeit gestaag aan 20 procent per jaar en het in de VS populaire ‘Dark and Stormy’ drankje is een combinatie van de donkere rum van Castle Brands met zijn Ginger bier. Er zit veel potentieel in het bedrijf en dat denken de analisten van Barrington ook. Ze kleven dan ook een prijs van 2 dollar op de aandelen. Dat is een groot potentieel voor een bedrijf uit een defensieve sector dat de markt van sterke dranken is. Voorlopig maakt het bedrijf een beperkte winst, maar de omzet en de marges zijn wel aan het stijgen. Dat maakt van het bedrijf een potentiële overnamekandidaat door de grotere bedrijven die handelen in sterke dranken zoals het Britse Diageo of het Amerikaanse Constellation Brands. De kans op bodemvorming voor het aandeel is reëel. Vanaf het moment dat de winsten de stijging van de omzet volgen kan de beurskoers ook omhoog. Misschien wel 100 procent richting 2 dollar zoals Barrington gelooft?


Be the first to comment on "Een $1 aandeel"

Geef een reactie