Aanbevolen medische aandelen

De gemiddelde analist verwacht een sterk 2019 voor de zogenaamde Amerikaanse healthcare aandelen. Met een nakende recessie ten vroegste einde van volgend jaar belooft het opnieuw een volatiel beursjaar te worden. Aandelen in de gezondheidssector bewijzen in moeilijke beurstijden dat ze tegen de stroom in kunnen zwemmen. Binnen deze groep zijn er aandelen die momenteel zeer aantrekkelijk gewaardeerd zijn.De BofA Merrill Lynch Global Research US 1 List is een lijst met aandelen die door de onderzoekers van Bank of America Merrill Lynch een duidelijk koopadvies hebben gekregen. Binnen deze groep worden ook een aantal aandelen uit de gezondheidssector naar voor geschoven zoals CVS, Allergan, Humana, Vertex Pharmaceuticals en het in Europa minder bekende Thermo Fisher Scientific. BofA Merrill Lynch verwacht dat deze aandelen in 2019 verder zullen gaan stijgen.

CVS is een farmaceutische winkelketen die ook ziekenhuizen runt en de overname van één van de grootste Amerikaanse ziekteverzekeraars Aetna aan het afronden is. BofA ML kleeft een koersdoel van 92 dollar op het aandeel dat nu juist onder de 80 dollar noteert. Allergan krijgt een koersdoel mee van 212 dollar terwijl het noteert aan 165 dollar vandaag. Allergan maakt medicijnen en investeert veel in onderzoek en ontwikkeling met een grote pijplijn van medicijnen als gevolg. Allergan is bovendien de derde grootste ontwikkelaar van genetische medicijnen ter wereld. Humana noteert aan 338 dollar en krijgt een koersdoel van 415 dollar van BofA ML. Humana biedt medische diensten aan om ‘het mensen gemakkelijker te maken voor het ontwikkelen van een betere gezondheid’. Het Amerikaanse overheidspersoneel is o.a. klant van het bedrijf. Vertex Pharmaceuticals wordt al langer gezien als een buyout kandidaat. Het ontwikkelt medicijnen voor specifieke aandoeningen zoals hepatitis C. Verschillende onderzoeken zitten in de laatste fase waardoor positieve resultaten een grote katalysator voor de aandelenkoers kan worden. BofA ML kleeft een prijs van 197 dollar op de aandelen. Dat is 10 procent hoger dan de koers van vandaag. Thermo Fisher scientific  tenslotte is geen farmaceutisch bedrijf dat medicijnen maakt. Het is dan ook niet afhankelijk van prijsdruk of te vervallen patenten op de verkoop van medicijnen. Termo Fisher scientific maakt producten voor o.a. analytisch onderzoek en diagnose en biedt tevens diensten hiervoor aan. BofA ML heeft een koersdoel van 266 dollar, 10 procent hoger dan de huidige koers.


Be the first to comment on "Aanbevolen medische aandelen"

Geef een reactie