Carnival laag gewaardeerd

Aandelen in Carnival, een bedrijf dat in cruiseships en vakanties opereert, staat dicht bij zijn laagste koers van het afgelopen jaar. Met een koersdaling van 15 procent ten opzichte van zijn hoogste koers van 50,90 pond is het bedrijf een aantrekkelijke investering geworden. Het aandeel noteert aan minder dan 13 keer de winst van de afgelopen twaalf maanden, een waardering niet meer gezien sinds 2012.Je zou verwachten dat de aandelen gedaald zijn door mindere resultaten, maar dat is allesbehalve waar. Integendeel! De laatste drie kwartalen waren sterk. Het bedrijf verhoogt zijn ticketprijzen zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de passagiers-aantallen. Ook de uitgaves tijdens de cruise op het schip blijven stijgen. Het management gelooft sterk in zijn eigen merk door een groter wordende middenklasse die bereid is geld uit te geven aan luxereizen. Daarnaast dalen de kosten doordat cruiseschepen steeds efficiënter kunnen opereren. Om hun geloof in Carnival, dat marktleider is in de sector, kracht bij te zetten, kopen de CEO en zijn andere directieleden massaal eigen aandelen in. Als dat geen duidelijk signaal is!


Be the first to comment on "Carnival laag gewaardeerd"

Geef een reactie