Chinees dividendaandeel

Vrijwel alle Chinese aandelen hebben het de laatste maanden zwaar te verduren gehad. Van Alibaba tot Sogou, van Baidu tot Tencent, van JD.com tot …. De meeste Chinese aandelen worden door beleggers gekocht voor hun groeiperspectieven. Op middellange termijn blijft de Chinese beurs ondanks het negatieve sentiment van de afgelopen maanden een veelbelovende groeimarkt. De afstraffing van Chinese aandelen heeft ze alleen maar nog aantrekkelijker gemaakt.Een van de minder gekende aandelen is Guangshen Railway dat op de New Yorkse beurs noteert onder de ticker GSH. Het is de Chinese NMBS, maar dan zonder schulden en winstgevend. Het aandeel biedt in tegenstelling tot de meeste andere Chinese aandelen die op de Amerikaanse beurs genoteerd zijn een aantrekkelijk dividend. Door de halvering van de aandelenkoers biedt het momenteel een rendement van 3,43%. Die halvering is fel overroepen. Guangshen Railway – dat opereert in de Chinese Guangdong provincie – vervoerde vorig jaar 85 miljoen passagiers en 52 miljoen ton aan vracht. Het bedrijf is schuldenvrij en heeft meer dan 280 miljoen dollar cash op de balans staan. Na een stagnerend 2017 knoopte het dit kwartaal opnieuw aan met groei. Aan 15 keer de winst van de afgelopen 12 maanden is het aandeel een value play geworden door het mooie dividend en de relatief lage waardering.


Be the first to comment on "Chinees dividendaandeel"

Geef een reactie