Eindejaarsrally?

Marko Kolanovic is een gekende analist van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan. CNBC kon een nota aan zijn klanten inkijken waarin hij aangeeft dat small cap aandelen en aandelen in emerging markets een eindejaarsrally zullen leiden. Hij verwacht dat de Russell 2000 en de MSCI Emerging Markets sterk gaan stijgen richting nieuwjaar. De MSCI Emerging Markets ETF staat 23 procent lager dan zijn hoogste koers en wordt overheerst door grote Chinese aandelen zoals Alibaba, Tencent en Baidu naast Taiwan Semiconductor en Samsung. Al deze aandelen zijn de laatste maanden sterk afgestraft tot maar liefst 40 procent.JP Morgan gelooft dat een split in het Amerikaanse congres de beste uitkomst is voor de beurzen. De president zal zijn wil niet zomaar kunnen doordrijven en zonder veel nadenken verder stimuleren. Trump zal creatiever moeten zijn om de economie te blijven stimuleren. Een overeenkomst met China dat hij op zijn naam wil kunnen schrijven lijkt de meest logische uitkomst voor hem. JP Morgan ziet een oplissong voor de handelsoorlog op korte termijn.

De reden van de correctie in oktober is politiek en is niet gebaseerd op economische fundamenten die nog steeds sterk zijn volgens Kolanovic. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat short sellers een stijgende beurs enkel zullen doen versnellen naar het einde van het jaar toe, omdat ze in paniek hun short posities zullen afbouwen. Dat belooft!


Be the first to comment on "Eindejaarsrally?"

Geef een reactie