Dollar Tree een koopje

Dollar Tree stores is een Amerikaanse winkelketen van meer dan 15000 winkels die alledaagse producten verkoopt in zijn winkels aan lage afgeronde prijzen. De aandelen noteren 25 procent lager dan de hoogste koers van het jaar aan een pe van minder dan 12. Net zoals de producten die het verkoopt, lijkt ook de aandelenkoers een koopje te zijn geworden.Ondanks teleurstellende resultaten toont het bedrijf een blijvende groei van de omzet en de winst. Voor dit jaar verwacht het 3 procent meer omzet te boeken en 13 procent meer winst. Niet slecht toch in tijden dat winkelketens de hete adem van de online concurrentie in hun nek voelen ademen. Voor Dollar Tree gaat dit echter niet op. De producten die het verkoopt aan 1 dollar worden nauwelijks online verkocht en ook de klanten van de keten zijn niet veel actief bij e-tailere in vergelijking met de gemiddelde Amerikaan. De bekende activistische investeerder Carl Icahn nam een niet nader genoemd significant belang in het bedrijf. Tijd voor de gewone belegger om dat ook te doen?


Be the first to comment on "Dollar Tree een koopje"

Geef een reactie