Inogen koopwaardig?

Inogen is een medisch groeibedrijf dat draagbare zuurstoftoestellen maakt en verdeelt voor patiënten die lijden aan chronische longaandoeningen. Door de sterke groei van het bedrijf – op vier jaar tijd zag het de omzet meer dan verdubbellen en steeg de winst van 8 miljoen tot meer dan 60 miljoen dollar – presteerde het aandeel bijzonder sterk. Sinds de resultaten van het vorige kwartaal waarbij het bedrijf zijn verwachte jaarwinst verlaagde met 5 procent is de koers van het aandeel Inogen meer dan gehalveerd. Die reactie lijkt fel overdreven. Het bedrijf bevestigde immers dat het in het vierde kwartaal winst opgeeft om meer te investeren in verkoop en marketing. Het gelooft zeer sterk in zichzelf.Analisten van de Amerikaanse zakenbank Needham bevestigen hun koopadvies met een koersdoel van 280 dollar. Momenteel zit het bedrijf in de hoek waar de klappen vallen en is het aandeel teruggevallen tot net boven de 130 dollar. Needham verwacht dat de uitbreiding van het verkoopsteam tot 380 vertegenwoordigers en een nieuwe productcyclus de groei van het bedrijf verder zal blijven ondersteunen. Groeibedrijven zoals Inogen zijn zeer gevoelig voor de minste bijstelling van de verwachtingen zowel negatief als positief. Als het management kan aantonen dat de iets lagere winstcijfers enkel het gevolg zijn van extra investeringen om verder te blijven groeien dan is de afstraffing fel overdreven geweest en heeft het aandeel heel veel potentieel. Met een pe van meer dan 90 wordt het aandeel gewaardeerd als een sterk groeibedrijf. Dat is aan de hoge kant, maar wat verwacht je van een bedrijf dat zijn jaarlijkse winst de afgelopen vier jaar gemiddeld met bijna 200 procent per jaar zag stijgen.


Be the first to comment on "Inogen koopwaardig?"

Geef een reactie