Cannabis REIT

De cannabismarkt is zonder tegenspreken de grootste groeimarkt van de 21e eeuw. In 2013 was de legale  markt voor medicinale cannabis 3 miljard dollar waard. In 2017 was deze markt gegroeid tot 9,5 miljard dollar waarvan 90 procent van de omzet in de VS werd gegenereerd, zes procent in Canada en 4 procent in de rest van de wereld. Met de legalisatie van cannabis voor recreationeel gebruik in Canada en in verschillende staten in de VS wordt verwacht dat de cannabismarkt tegen 2024 zal groeien tot een 23 miljard dollar markt waarvan 75 procent van de omzet in de VS zal gegenereerd worden.Eén van de meest beloftevolle en vooral winstgevende bedrijven in de sector is een vastgoedfonds dat als reit opereert. Het is zo verplicht om 90 procent van zijn winsten uit te keren aan zijn aandeelhouders in de vorm van een dividend. Innovative Industrial Properties zag de waarde van zijn aandelenkoers reeds met 150 procent stijgen sinds de start van het jaar. Het bedrijf koopt faciliteiten aan voor telers van cannabis voor medicinaal gebruik en verhuurt de gronden en bedrijven op een manier waardoor de huurder verantwoordelijk is voor het betalen van alle belastingen en kosten voor het onderhoud van de gebouwen, verzekeringen en dergelijke.

Het bedrijf biedt momenteel een dividendrendement van 2,8 procent. De omzet groeide het afgelopen kwartaal met 150 procent en de winst groeide met maar liefst 250 procent. Deze stijgende winsten zorgen ook voor een snelle stijging van het dividend. Het afgelopen kwartaal steeg dat kwartaaldividend met 40 procent tot 35 dollarcent per aandeel tegenover een winst van 38 dollarcent per aandeel. Het aandeel wordt hoog gewaardeerd omdat er veel winstgroei verwacht wordt op korte en lange termijn. Het dividend zal meestijgen met de groei van de winst. Misschien is dit bedrijf nog een betere investering in de cannabissector dan de gekende cannabistelers zoals Aphria, Aurora, Tilray of Canopy growth.


Be the first to comment on "Cannabis REIT"

Geef een reactie