Maxar Technologies

Aandelen van het Canadese Maxar Technologies dat noteert op de Toronto Stock Exchange werden het afgelopen jaar ongemeen hard afgestraft nadat een analist aanraadde om de aandelen van het bedrijf te shorten. Op de beurs wordt emotioneel gehandeld waardoor het aandeel veel te fel werd afgestraft. Er werd een sneeuwbaleffect op gang gebracht die ervoor zorgde dat de aandelen daalden van een topkoers van bijna 87 Canadese dollar tot minder dan 18 dollar. Ondertussen noteert het aandeel aan iets meer dan 24,6 C$. Maxar Technologies levert producten en diensten aan bedrijven en overheden door het in kaart brengen van de beelden van communicatie- en observatiesatellieten die het bouwt en analyseert. Zo levert het zijn diensten aan overheden voor spionagedoeleinden, maar evengoed levert het diensten aan bedrijven zoals Google, Facebook, Apple, … voor het up to date houden van hun geografische kaarten of aan milieuorganisaties en dergelijke meer.Maxar Technologies investeerde de afgelopen jaren sterk in de toekomst. Nieuwe overnames leidden tot een grotere schuldenbalans waar het momenteel naast de mindere resultaten veel te fel voor werf afgestraft Het bedrijf zit momenteel in een transitie en eens dit voor beleggers duidelijk wordt kan de koers van het aandeel heel sterk omhoog. De analist die inzette op het shorten van de aandelen concludeerde dat Maxar Technologies zijn dividend volledig zou moeten schrappen en dat het geen free cash flow zou genereren door de slecht getimede overnames. De resultaten waren inderdaad minder het afgelopen kwartaal en het bedrijf zal verder moeten reorganiseren, maar de resultaten waren ook weer niet zo slecht om de analist zijn gelijk te kunnen doen halen. Het bedrijf presenteerde een free cash flow die met meer dan 29 miljoen C$ positief was en de ebitda kwam uit op 75 dollarcent wat het dividend van 37 cent gemakkelijk covert. De meeste analisten blijven zeer positief over het bedrijf en geven koersdoelen tot meer dan het dubbele van de huidige koers. Ze noemen het aandeel dan ook een speculatief koopje.

De laatste tijd is er veel te doen rond het SpaceX bedrijf van Elon Musk dat in 2019 naar de beurs zou gaan, maar als je echt een toonaangevend, winstgevend en dividendbetalend bedrijf zoekt in de ruimtevaartsector en satteluetenbranche dan kijk je best eens naar Maxar Technologies.  De koers is zo sterk gedaald dat ondertussen het dividendrendement maar liefst zes procent bedraagt. Al het pessimisme lijkt nu in de koers verwerkt te zitten. De aandelen kunnen nog enige tijd volatiel blijven, maar de lange termijn lijkt veelbelovend.


Be the first to comment on "Maxar Technologies"

Geef een reactie