‘Koop aandelen’

Volgens de Amerikaanse bank Wells Fargo is het nu het beste moment van de afgelopen twee jaar om aandelen te kopen. De uitverkoop in aandelen sinds begin oktober is volgens de bank niet het einde van de tienjarige bull market zoals andere analisten willen doen geloven. Het is het ideale moment om cash aan het werk te zetten door het kopen van zowel Amerikaanse large-cap als mid-cap aandelen. De huidige marktomstandigheden bieden de beste beleggingsopportuniteit sinds de verkiezingen van 2016.De marktstrategen van Wells Fargo zijn niet de enigen die positief zijn over de Amerikaanse beurs. Ook  JP Morgan gelooft dat de S&P 500 zal herstellen van de verliezen van de afgelopen 1,5 maand. Goldman Sachs aan de andere kant raadt beleggers aan voorzichtig te zijn en meer cash aan te houden.

Wells Fargo maakt wel een belangrijje kanttekening: als de S&P 500 onder de laagste koers van oktober zakt dan wordt er niet meer van een technische correctie gesproken, maar is er een trendommekeer zichtbaar. De economische vooruitzichten blijven echter positief en de Amerikaanse federal reserve is flexibel. Techaandelen zijn zo sterk gedaald dat ze een bodem bereikt lijken te hebben. Er wordt in de markt veel gesproken over een dreigende recessie, maar daar zijn we belange nog niet aan toe. De ergste terugval lijkt achter de rug en het testen van de bodem van de oktobercorrectie is een positief signaal om opnieuw hogere koersen te zien. Koop nu maar zodat de eindejaarsrally kan starten lijkt Wells Fargo ons te willen zeggen.


Be the first to comment on "‘Koop aandelen’"

Geef een reactie