MercadoLibre

Wanneer we het over grote e-commerce bedrijven hebben dan is Amazon waarschijnlijk het eerste bedrijf dat in je opkomt gevolgd door de grote Chinese bedrijven Alibaba en JD.com. De beurswaarde van deze bedrijven lopen tot in de honderden miljarden dollar. MercadoLibre is jullie waarschijnlijk minder bekend. Het is een e-commerce speler die in 1999 werd opgericht in Argentinië. Ondertussen opereert het in heel Latijns-Amerika en groeit het bedrijf als kool.MercadoLibre zag de afgelopen twee jaar zijn verkopen verdubbelen. De volgende twee jaar wordt er opnieuw een omzetverdubbeling verwacht. In tegenstelling tot de grote Amerikaanse en Chinese spelers loopt de beurswaarde echter nog niet in de honderden miljarden dollar. Het aandeel noteert nu aan een waarde van 14 miljard dollar. Het bedrijf boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 355 miljoen dollar en ziet zijn verliezen verkleinen. Net zoals de andere grote technologische groeibedrijven heeft ook de koers van MercadoLibre een tik gekregen de afgelopen twee maanden. De aandelen verloren ongeveer een kwart van hun waarde. Ondanks de waardedaling blijven beleggers veel betalen voor dit groeiaandeel. De toekomst belooft immers veel goeds.

Beleggen in MercadoLibre is niet alleen beleggen in de groeiende Latijns-Amerikaanse e-commerce maar ook investeren in MercadoPago, het betalingsbedrijf binnen de groep. Dit onderdeel van het bedrijf groeit nog sneller dan de e-commerceverkopen op zich. MercadoPago is het best te vergelijken met Paypal. Paypal werd afgesplitst van moederbedrijf eBay en is ondertussen vier keer zo groot in beurswaarde. MercadoLibre zal nog enige tijd zeer volatiel blijven, maar de belegger die de aandelen enkele jaren in zijn schuif wil leggen zal op termijn ongetwijfeld een mooie meerwaarde kunnen realiseren. E-commerce is de toekomst, niet? Wie weet wordt MercadoPago binnen enkele jaren afgesplitst en krijg je twee groeibedrijven voor de prijs van één.


Be the first to comment on "MercadoLibre"

Geef een reactie