CarMax Inc.

CarMax is een holdingbedrijf dat via retail tweedehandsauto’s verkoopt in de VS. Het bedrijf is de tweede grootste in zijn soort. Het aandeel noteert dichtbij zijn laagste punt van de afgelopen 52 weken en ziet er veelbelovend uit.Analisten van de Amerikaanse zakenbank Oppenheimer zijn uitermate positief en geven een koersdoel van 88 dollar voor het aandeel met een ”’rong Buy’ advies. Dat is een winstpotentieel van circa 40 procent ten opzichte van de huidige koers. Alhoewel er veel concurrentie is in de tweedehandsmarkt voor auto’s zijn de analisten zeer lovend door de geschiedenis van aandeleninkoop van het bedrijf. Het management verhoogde onlangs het budget voor de aankoop van eigen aandelen met 2 miljard dollar tot 2,6 miljard dollar! Als dat geen signaal is van zelfvertrouwen.

De inkoop van eigen aandelen drijft de koers op termijn omhoog. Het bedrijf heeft momenteel een beurswaarde van bijna 11 miljard dollar. Dat betekent dat er budget voor handen is om meer dan 20 procent van de eigen aandelen op te kopen aan de huidige beurskoers. Het management heeft er een neus voor om in te kopen aan lage koersen wat de beurskoers op dit niveau meer dan ondersteunt. Als het management het aandeel een koopje vindt dan jij toch ook? Opmerkelijk: CarMax keert geen dividend uit, maar kiest er bewust voor aandeelhouderswaarde te creëren door de inkoop van eigen aandelen.


Be the first to comment on "CarMax Inc."

Geef een reactie