Analistenrapport

Het is niet altijd evident om zelf te onderzoeken of een bepaald aandeel koopwaardig is. Ja, je kan de kwartaalrapporten van een specifiek bedrijf gaan uitspitten en je kan dat ineens ook doen van zijn concurrenten of de sector in het algemeen waar het in opereert om te kunnen vergelijken, maar dat vraagt heel veel tijd en boekhoudkundig inzicht. De meeste beleggers investeren in fondsen op aanraden van hun bank. Ze volgen koopadviezen van analisten die hun eigen onderzoek hebben gedaan.Soms vind je op het internet ook een heel uitgebreid rapport over het verleden en de verwachtingen van een bedrijf. Het is dan niet zomaar geloven wat een analist je vertelt, maar het wordt gestaafd met tal van schema’s, excel spreads, diagrammen en ander cijfermateriaal. Het gebeurt niet vaak dat al dat onderzoeksmateriaal gratis ter beschikking wordt gesteld. Op Forbes.com verscheen daarentegen een grondig onderzoek van de cijfers van Quanta Services, een bedrijf dat noteert op de  NYSE.

Quanta Services is een bouwbedrijf dat infrastructuuroplossingen maakt en onderhoudt voor nutsbedrijven in de gas- en oliesector en in de electriciteitsector. Het bedrijf focust zich op transmissie- en distributie-opdrachten en is de grootste in zijn soort in Noord-Amerika. Quanta Services, dat opgericht werd in 1997,  blijft niet bij de pakken zitten en wil zich ook richten op infrastructuur-projecten in de communicatiesector. De analist van Forbes stelt een zeer positief beeld op voor de sector de volgende vijf tot tien jaar wanneer veel oude infrastructuur vervangen zal moeten worden.

Volgens de analist ‘gebeurt het zeer weinig dat het fundamentele en technische plaatje zo op mekaaris afgestemd.’ Het volledig rapport vind je op forbes.com.


Be the first to comment on "Analistenrapport"

Geef een reactie