Strong Buy consensus

De prijs van een aandeel wordt op korte termijn bepaald door het sentiment van de beleggers zelfs wanneer analisten uitermate positief zijn. Wanneer dat sentiment negatief is, duwt de beleggerskudde de waarde van een aandeel naar beneden tot een niveau dat voor de langetermijnbelegger zeer aantrekkelijk wordt.Marathon petroleum lijkt een koopje te zijn geworden. Met een slotkoers van $65,16 en een gemiddeld koersdoel van meer dan $105 is het aandeel volgens een groepje van acht analisten fel ondergewaardeerd. Met een pe van 8,1 voor het aandeel en een dividendrendement van 2,82 procent kunnen we die analisten geen ongelijk geven.

Na de recente overname van Andeavor is Marathon Petroleum Corporation of kortweg MPC de grootste raffinagebedrijf in de Verenigde Staten geworden. Marathon Petroleum corp – opgericht in 1887 – heeft een capaciteit om dagelijks meer dan 3 miljoen vaten ruwe olie te verwerken. De overname van Andeavor zal voor veel synergieën en kostenbesparingen zorgen doordat de Speedway stations  complementair zijn met de overgenomen Andeavor tankstations. Het aandeel noteert dichtbij zijn laagste koers van $60,64 van de afgelopen 52 weken en biedt veel opwaarts potentieel volgens de verschillende analisten. De olieprijs is de laatste tijd zeer sterk in waarde gedaald. Rusland en de OPEC landen zijn niet gebaat bij een verdere daling van de olieprijs en zullen er alles aan doen om de prijs opnieuw omhoog te krijgen. De koers van MPC zal ongetwijfeld volgen.


Be the first to comment on "Strong Buy consensus"

Geef een reactie