Dividendaristocraten

Door de recente ontwikkelingen tussen de Verenigde Staten en China en het plotse keren van de Amerikaanse obligatiemarkten met een opnieuw kleiner wordende spread tussen de Amerikaanse 2-jarige en 10-jarige rente laait de vrees voor een recessie opnieuw op. De grote zakenbanken voorspellen weluswaar slechts een tragere groei in 2019 en opnieuw een acceleratie van de groei in 2020, toch vrezen beleggers erger en waar vrees is, ontstaat paniek. Groeiaandelen hebben het momenteel hard te verduren en beleggers vluchten opnieuw in cash of in waardeaandelen met een defensief karakter zoals nutsbedrijven en bedrijven in de consumentensector.Dividendaristocraten zijn aandelen die 25 jaar op rij hun dividend wisten te verhogen. Kimberly Clark is zo een defensief bedrijf dat al meer dan 25 jaar zijn dividend jaar op jaar verhoogde en dat het traditioneel goed doet wanneer de beurzen het moeilijk hebben. Het verkoopt dan ook producten die elke dag gebruikt worden zoals toiletpapier, kleenex doekjes en luiers naast een assortiment van verzorgingsproducten voor vrouwen. Het afgelopen derde kwartaal zag het zijn omzet met 2 procent stijgen en de winst per aandeel ging met 7 procent omhoog. Het bedrijf reorganiseert volop en verwacht zo een half miljard dollar aan kosten te kunnen besparen. Met de verwachte 2 miljard dollar aan free cash flow wordt voor een miljard dollar aan dividend uitgekeerd en Kimberly Clark koopt ook voor bijna 600 miljoen dollar aan eigen aandelen terug. Het dividendrendement bedraagt aan de slotkoers van 4 december 3,5 procent. Beleggen in dividendaandelen loont op termijn. Het is in ieder geval veel beter dan de minieme intresten op de spaarrekeningen.


Be the first to comment on "Dividendaristocraten"

Geef een reactie