Death cross

Aandelen mogen op de lange termijn historisch gezien dan wel de best optie als diurzame belegging zijn, op korte termijn kan het heel erg hard stormen op de aandelenmarkten. De Dow Jones verloor de afgelopen twee dagen meer dan 1100 punten en het technische plaatje ziet er niet veelbelovend uit. Integendeel! Er worden eerder verdere verliezen verwacht dan een krachtig herstel na de vorming van een Death cross’ in de S&P 500 gisteren.Het ‘Death cross’ is een indicator voor technische analisten dat er meer peesimisme is dan optimisme op de Amerikaanse beurs en in navolging de rest van de wereld. Een Death cross doet zich voor wanneer de 50-daagse macd (moving average off daily closing prices) in een dalende trend lager uitvalt dan de dalende 200-daagse macd. Afgelopen vrijdag gebeurde dit voor de S&P 500 voor de eerste keer sinds januari 2016. De index noteert nu meer dan 10 procent lager dan zijn hoogste koers van het jaar op 20 september en historisch gezien betekent een Death cross niet veel goeds op korte termijn. Sinds 1928 vormde zich 12 keer een Death cross voor de S&P 500 en in 10 van de12 keer stond de beursgaadmeter een maand later lager dan op het moment waarop de vorming van het Death cross zich voordeed.

Niet alle technische analisten zien het death cross ecjter als een leidende indicator voor een aankomende ceash. Een death cross gebeurt meestal wanneer de beurs zich al even in een dalende trend bevindt. Het ergste lijkt op dat moment al achter de rug. Meer nog: historisch gezien steeg de beurs met gemiddeld 7,5 procent zes maanden na de vorming van een death cross’. Al het negztieve nieuws over een death cross valt dan ook met een korreltje zout te nemen.


Be the first to comment on "Death cross"

Geef een reactie