Sony Playstation 5

Bestaat die al, een Playstation 5? Nee, maar tegen 2020 wordt die verwacht. Dat zal leiden tot een hernieuwde kooplust in de aandelen van de Japanse technologiereus Sony. Momenteel bedragen de verkopen in het gamesegment van Sony een vierde van de omzet. Het eerste halfjaar groeide het gamegedeelte met meer dan 35 procent. Sony komt zo beter uit de verf komt dan grote concurrent Microsoft met zijn Xbox one door meer te concentreren op de gebruiker en op content. De buyout van EMI speelt hierin een grote rol en zal bijdragen tot een toename van de winst. Dit fiscaal jaar dat eindigt op 31 maart wordt een winst verwacht van bijna 800 miljard dollar. Dat is het hoogste resultaat ooit.De aandelen van Sony stonden net als de andere grote technologiebedrijven onder druk. Ze zijn ook afhankelijk van de Amerikaanse consument en in de verschillende andere sectoren waar het bedrijf in opereert is er veel concurrentie. Blijven innoveren is dan ook de boodschap. Analisten van het Japanse beurshuis Nomura geloven steevast in de mogelijkheden van het bedrijf en kleven een koersdoel van 8000 Japanse Yen op de aandelen. Dat is een potentiële koerswinst van ongeveer 35 procent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag. Het gemiddelde koersdoel van analisten bedraagt 7730 yen. Veel hoger dan de huidige koers van 5886 Yen.

Sony is niet alleen Playstation en content. Het heeft onder anfere ook een image sensor divisie die camera’s maakt voor smartphones. Wanneer de verkopen van smartphones stagneren dan zal het hier zonder twijfel hinder van ondervinden. De focus op het gamesegment en op de contentdivisie maakt van het bedrijf een evenknie van Disney. Alleen wordt het nog niet gewaardeerd zoals zijn Amerikaanse concurrent. Het aandeel noteert aan 10 keer de winst van de afgelopen twaalf maanden. De winst blijft groeien en een nieuwe Playstation zal die winst alleen maar verder de hoogte in stuwen.


Be the first to comment on "Sony Playstation 5"

Geef een reactie