Broadcom

In tijden van grote marktvolatiliteit zijn de beste koopjes te doen voor de lange termijn. Het halfgeleiderbedrijf Broadcom noteert aan een zeer interessante prijs met een dividend-rendement van 4,6 procent. Dat is een pak hoger dan het gemiddelde van 3 procent van de afgelopen vijf jaar. Ook de verwachte pe noteert met zijn 9,9 lager dan de 12,6 van de afgelopen vijf jaar. 

Broadcom is een producent van halfgeleiders met een heel ruim gamma aan producten. Zijn producten vinden zowel hun weg naar infrasteuctuur voor telecommunicatie en datacenters als naar smartphones, connectiviteit binnenhuis, automatisatiesystemen voor bedrijven en nog zoveel andere mogelijkheden in onder andere de electriciteitssector. 

De resultaten voor het derde kwartaal waren beter dan verwacht en ook de toekomst ziet er veelbelovend uit met een verwachte groei van de winst van 15 procent per jaar. Niet alleen beloont Broadcom zijn aandeelhouders met het uitkeren van een hoog dividend, het koopt met de overgebleven free cash flow steeds opnieuw eigen aandelen in. Daarnaast weet het overnames snel te integreren en snel te doen bijdragen aan de winst. 

Broadcom was een grote winnaar op de beurs de afgelopen vijf jaar en zal dat in de toekomst ook zijn. De totale omzet in de halfgeleidermarkt zal ook de volgende vijf jaar jaarlijks gemiddeld met 3 procent groeien. De omzet van Broadcom zal zonder overnames minstens even snel groeien als de markt. Het gemiddelde koersdoel van 20 analisten die het aandeel volgen bedraagt 291 dollar. Dat is een winstpotentieel van 30 procent. 17 van de 20 analisten geven een koopadvies. Beleggen op korte termijn houdt steeds risico’s in, maar op lange termijn vallen er koopjes te doen. 

Be the first to comment on "Broadcom"

Geef een reactie