Topaandeel uit Emerging Markets

Eind september raadden analisten van JP Morgan hun klanten aan om uit te stappen uit Amerikaanse aandelen en over te stappen naar aandelen uit opkomende landen of emerging markets zoals China, India en Brazilië. Ook adviezen van andere financiële instellingen zijn veel positiever geworden voor emerging markets. De waarderingen zijn lager door de koersdalingen van de afgelopen twee jaar, de groeiverwachtingen op langere termijn zijn veel groter en ook de wisselkoersen staan op een laag niveau wat extra rendement zal bieden.

Eén van de aandelen waar analisten hun geld op inzetten in het Indiase IT consulting bedrijf Infosys. Het bedrijf biedt end-to-end oplossingen aan grote bedrijven. Het aandeel noteert via een ADR op de New York Stock Exchange onder de ticker INFY. In het derde kwartaal steeg de omzet met 7 procent tot 2,92 miljard dollar. Ook voor 2019 verwacht het bedrijf de omzet aan eenzelfde tempo te kunnen doen groeien dankzij een groeiende omzet van de data- en clouddiensten en zijn digitale diensten. In de VS trekt de omzet bovendien ook aan doordat financiële instellingen meer in digitalisering investeren. Als je toch wil kiezen voor een aandeel uit één van de groeilanden en je hebt wat angst om in Chinese aandelen te beleggen dan is Infosys Limited één van de betere opties.

Be the first to comment on "Topaandeel uit Emerging Markets"

Geef een reactie